Baskanımız...

BDP, Çaldıran'da üyelerine yönelik baskıları kınadı PDF Print E-mail
Written by Celebibağı
Sunday, 02 May 2010 11:12

VAN (DİHA) - BDP Van Milletvekili Özdal Üçer, Çaldıran İlçesi'nde son dönemlerde BDP'li parti yöneticilerinin evlerinin gözlem altında tutulduğunu belirterek, herhangi bir üye ya da yöneticilerine dönük gayri hukuki bir uygulama halinde tepkilerinin sert olacağı uyarısında bulundu.

BDP Çaldıran İlçe Örgütü, son dönemlerde yaşanan gözaltlı ve tutuklamalara ilişkin kitlesel basın açıklaması yaptı. BDP İlçe binası önünde bir araya gelen ve aralarında BDP Van Milletvekili Özdal Üçer, Çelebibağ Belediye Başkanı Veysel Keser, BDP'li yöneticilerin de bulunduğu yüzlerce kişi, Van Caddesi'ne kadar yürüyüş yaptı. "Baskılar bizi yıldıramaz" sloganıyla yapılan yürüyüşün ardından grup adına açıklama yapan BDP Çaldıran İlçe Başkanı Metin Adugit, yapılan baskı ve tutuklamaları kınadı.

"Demokratik açılım" adı altında binlerce Kürt siyasetçinin tutuklandığını, Azadiya Welat gazetesi çalışanı Metin Alataş'ın katledildiğini ifade eden Adugit, "Baskılar son zamanlarda artmaya başladı. Burada Çaldıran'ın Hangedik Köyü'nde askerler tarafından vurularak öldürülen Mehmet Nuri Tançoban'nın vurulmasını protesto eden 9 arkadaşımız tutuklanarak zindana atıldı. Bu arada kısa bir süre önce askerden yeni terhis olmuş bir arkadaşımız "örgüt üyesi" olduğu iddiasıyla tutuklandı. Bu anti demokratik anlayışa kamu otoriteleri tarafından bulunan hukuksal kılıflar trajikomik kalmaktadır" dedi. Agudit, mücadelelerini kararlı bir şekilde sürdüreceklerini dile getirdi.

Üçer: BDP'li yöneticilerin evleri izleniyor

Kısa bir konuşma yapan BDP Van Milletvekili Özdal Üçer ise, son dönemde parti yöneticilerin evlerinin çevresinde kimliği belirsiz kişilerin dolaştığına dikkat çekerek, herhangi bir yöneticilerine gayri hukuki bir uygulama olması halinde tepkilerinin sert olacağını uyarısında bulundu. Üçer, "Son dönemlerde Çaldıran'da yaşanan olayları yakından takip ediyoruz. Buraya gelen devlet yetkilileri devlet memuru olduklarını ve burada misafir olduklarını unutmasınlar. Misafirliklerini bilsinler hangi devlet memuru olursa olsun halkımıza gayri hukuki bir yönelimi olursa karşısında bizi bulacak. Artık Çaldıran'da keyfi tutuklama ve ölüm olayı olmasını istemiyoruz. Bunun için onlara çağrım, kamu görevlilerin temel görevi memurluk görevlerini yapmalarıdır. Kanun dışına çıktıkları an defolup giderler" dedi.